Η Mercedes GLE είναι ιδανική για τις φθινοπωρινές αποδράσεις

17/11/2023

Η νέα έκδοση της Mercedes GLE είναι αυτό που ψάχνετε για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις.

Το εντυπωσιακό μοντέλο της Mercedes-Benz για μία μοναδική οδηγική εμπειρία εντός και εκτός πόλης ακούει στο όνομα Mercedes GLE. Πρόκειται για τη νέα έκδοση, η οποία σε κερδίζει τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της. Η σπορ διάθεση προϊδεάζει τον οδηγό για ταξίδια γεμάτα άνεση αλλά και απόλαυση, ανεξαρτήτως εύκολου ή δύσκολου προορισμού.

Το εξωτερικό της νέας GLE

lamdastar - φώτα - mercedes GLE

Η νέα Mercedes εντυπωσιάζει με τη βελτιστοποιημένη σχεδίαση στη νέα μάσκα ψυγείου, που τονίζει τον δυναμικό SUV χαρακτήρα. Οι προαιρετικά διαθέσιμες ζάντες ελαφρού αλουμινίου 22 ιντσών και η φωτεινή πανοραμική συρόμενη οροφή δηλώνουν με την πρώτη ματιά υψηλή οδηγική άνεση. Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι λεπτομέρειες όπως ο φωτισμός περιβάλλοντος, που προβάλλεται στο έδαφος κάθε φορά που ανοίγετε τις πόρτες με ένα κινούμενο μοτίβο της Mercedes-Benz.

Το εσωτερικό της νέας GLE

Το εσωτερικό της προκαλεί αίσθηση με κορυφαίας ποιότητας υλικά για μια μοναδική ατμόσφαιρα ευεξίας.
Το νέο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών τριών ακτινών σας προσφέρει δυνατότητα χειρισμού σε πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως πλοήγηση, τηλεφωνία ή ψυχαγωγία. Χωρίς να αφήνετε τα χέρια σας από το τιμόνι θα μπορείτε να χειρίζεστε τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, αλλά και την κεντρική οθόνη αφής 12,3’’.
Η τελευταία γενιά MBUMX, είναι το σύστημα πολυμέσων που κάνει τον εσωτερικό χώρο της GLE ψηφιακό και έξυπνο. Με ακόμη περισσότερη άνεση και διαισθητικό χειρισμό μέσω φωνής, αφής ή χειρονομιών, θα σας ενθουσιάσει.

Τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού της GLE

Από τους σημαντικότερους παράγοντες που κάνουν ξεχωριστή τη νέα GLE είναι η ασφάλεια που σας προφέρει. Συγκεκριμένα, μέσω της προστασίας αυτοκινήτου GUARD 360° Plus, μπορείτε να επιτηρήσετε εξ ολοκλήρου το περιβάλλον του αυτοκινήτου.
Χάρη στο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού και την απενεργοποίηση κλειδιού έκτακτης ανάγκης μπορείτε να δράσετε άμεσα. Η αναγνώριση σύγκρουσης του Mercedes me σας ειδοποιεί κατά τη διαδρομή μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, η υπηρεσία «Βοήθεια σε περίπτωση κλοπής του οχήματος» αυξάνει τις πιθανότητες ανάκτησης του αυτοκινήτου σας.

Η ανάρτηση τροχών της νέας GLE μέσω του συστήματος E-ACTIVE BODY CONTROL περνά σε άλλο επίπεδο. Το σύστημα αυτό αξιολογεί την ταχύτητα, το φορτίο και την κατάσταση οδήγησης και προσαρμόζει ανάλογα την απόσβεση και τη ρύθμιση ύψους για κάθε τροχό ξεχωριστά, για οδηγική άνεση και εξαιρετική σταθερότητα, εντός και εκτός δρόμου, σε στεγνό, βρεγμένο και ολισθηρό οδόστρωμα.

Εναλλακτικά συστήματα κίνησης

lamdastar - φώτα - mercedes GLE

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της GLE εντυπωσιάζουν με την ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χλμ. χάρη στη μεγάλη μπαταρία. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα έχουν αναβαθμιστεί στην τέταρτη γενιά και διαθέτουν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, αλλά και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία, ώστε οι περισσότερες καθημερινές διαδρομές να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά. Μέσω του προγράμματος οδήγησης Off-Road μάλιστα, τα plug-in υβριδικά μοντέλα μπορούν πλέον να κινούνται ηλεκτρικά και εκτός δρόμου.

Οι εκδόσεις ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οδηγού. Σε βενζίνη, η GLE 450 προσφέρει 381 ίππους (+20 PS του υβριδικού συστήματος), ενώ σε diesel υπάρχουν οι GLE 300 d και GLE 450 d με ισχύ 269+20 ή 367+20 ίππους αντίστοιχα. Σε Plug-in Hybrid, υπάρχουν επιλογές τόσο σε βενζίνη (GLE 400 e) όσο και σε diesel (GLE 350 de) με απόδοση 381 και 334 ίππους αντίστοιχα και μέση κατανάλωση από μόλις 0,6 λτ./100 χλμ..

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη νέα GLE ή να κάνετε test drive, επικοινωνήστε με τη Λάμδα Star εδώ!