Η προετοιμασία του αυτοκινήτου πριν το ταξίδι των εκλογών

04/10/2023

Οι κατάλληλες συμβουλές για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητο σας πριν το ταξίδι των εκλογών ώστε να είναι ασφαλές.

Καθώς μπροστά μας έχουμε τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ακολουθούν δύο Κυριακές στις οποίες ορισμένοι θα κληθούμε να ταξιδέψουμε στον τόπο καταγωγής μας ώστε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αλλά και της 15ης Οκτωβρίου θα οδηγήσουν στις κάλπες του Έλληνες πολίτες, ένας σημαντικός αριθμός των οποίων θα πρέπει να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Πως όμως αυτό το ταξίδι θα είναι ασφαλές;

 
Παρακάτω θα διαβάσετε τα απαραίτητα tips για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητο σας και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα πριν βάλετε μπρος τη μηχανή.

10 συμβουλές για όσα πρέπει να ελέγξετε, πριν το ταξίδι των εκλογών

mercedes-αυτοκίνητο-ταξίδι-των-εκλογών

1. Ελέγξτε τα ελαστικά! Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά φουσκωμένα και ότι έχουν αρκετό βάθος πέλματος. Παρατηρείτε σημάδια ζημιάς ή φθοράς;

2. Ρίξτε μία ματιά στα επίπεδα υγρών! Η στάθμη του λαδιού, το ψυκτικό υγρό, το υγρό φρένων και το υγρό των υαλοκαθαριστήρων είναι αυτά που πρέπει να παρατηρήσετε με προσοχή.

3. Επιθεωρήστε την μπαταρία. Εάν χρειάζεται, καθαρίστε τους ακροδέκτες.

4. Ελέγξτε όλα τα φώτα και τα σήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, των φώτων φρένων, των φλας και των αλάρμ. Αντικαταστήστε οπωσδήποτε τους λαμπτήρες που δεν λειτουργούν, πριν ξεκινήστε.

5. Δώστε προσοχή στα φρένα για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα, ζητήστε να τα ελέγξει ένας επαγγελματίας που κατέχει περισσότερες γνώσεις.

6. Υαλοκαθαριστήρες και παρμπρίζ: Ελέγξτε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας και προχωρήστε σε αντικατάσταση, εάν είναι φθαρμένα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το παρμπρίζ σας είναι καθαρό και δεν έχει ρωγμές οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την ορατότητα.

7. Μην παραλείψετε να ετοιμάσετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης για κάθε έκτακτη περίπτωση που μπορεί να μην έχετε προβλέψει.

8. Γεμίστε το ρεζερβουάρ σας πριν από το ταξίδι ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

9. Βεβαιωθείτε πως έχετε μαζί σας την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός και την απόδειξη ασφάλισης.

10. Αν το ταξίδι είναι μεγάλο ή δε γνωρίζετε τη διαδρομή, ενημερώστε το GPS και ετοιμάστε την αγαπημένη σας playlist ώστε να είναι πιο διασκεδαστική και ευχάριστη η διαδρομή.

mercedes-μηχανικός-ταξίδι-των-εκλογών

Κλείνοντας, σε μία μεγάλη διαδρομή ή ένα ταξίδι με διάρκεια, θα πρέπει ν’ αφιερώσετε χρόνο στον έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Παρόλα αυτά, συστήνεται να εμπιστευτείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σ’ έναν επαγγελματία μηχανικό πριν ξεκινήσετε ένα μεγάλο ταξίδι για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και η διαδρομή σας θα είναι ασφαλής.

Η σωστή φροντίδα του αυτοκινήτου πριν από το ταξίδι των εκλογών είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι το όχημά σας αποδίδει τα βέλτιστα και θα διατηρήσει την ασφάλεια σας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με σιγουριά και ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε άριστη κατάσταση και κατάλληλα προετοιμασμένο για οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να φέρει η διαδρομή.

Πριν το ταξίδι των εκλογών, εμπιστευθείτε την Εξειδικευμένη ομάδα Service της Λάμδα Star για τη συντήρηση κι επισκευή της Mercedes σας. Κλείστε άμεσα και εύκολα το ραντεβού σας online μ’ ένα κλικ.