Πως θα επιλέξετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Mercedes-Benz

07/07/2023

Τα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αποτελεί μία απαιτητική διαδικασία όπου χρειάζεται να είμαστε αρκετά προσεκτικοί ώστε να τη χαρακτηρίσουμε επιτυχημένη. Ο λόγος που οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία είναι γιατί έχει ορισμένα πλεονεκτήματα που την καθιστούν εξαιρετικά συμφέρουσα. Μερικά εξ αυτών είναι η αγορά μοντέλων που δεν θα είχατε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ως καινούργια, η ασφάλεια πως δεν υπάρχουν εργοστασιακά προβλήματα, το γεγονός πως δεν θα χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του μόλις περάσει στην κατοχή σας, όπως συμβαίνει με τα καινούργια αυτοκίνητα και πολλά άλλα.

Παρακάτω θα μοιραστούμε τις οδηγίες των ειδικών για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της επιλογής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και να διασφαλιστεί η επιτυχία της αγοράς.

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Mercedes από την ΛάμδαStar

Αρκεί μία σύντομη έρευνα για να διαπιστώσετε πως στην αγορά υπάρχει πληθώρα μεταχειρισμένων οχημάτων. Εκείνα όμως που αξίζουν τα χρήματα σας και ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας είναι λίγα. Το πρώτο βήμα για να περιορίσετε τις πιθανές επιλογές είναι να ορίσετε το budget σας για το μεταχειριμένο αυτοκίνητο που αναζητάτε, λαμβάνοντας υπόψη πέρα από το κόστος της αγοράς και άλλους παράγοντες, όπως είναι η φορολογία. Το δεύτερο βήμα που θα περιορίσει το εύρος των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι ο τρόπος ζωής και οι ανάγκες σας. Παραδείγματος χάρη, ψάχνετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την πόλη ή για τα ταξίδια σας; Είστε μόνος / μόνη ή έχετε μία μεγάλη οικογένεια; Αφού θέσετε τα φίλτρα της αναζήτησης σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς σας. Αφιερώστε χρόνο στο να διαβάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του κάθε οχήματος και αφιερώστε περισσότερο χρόνο και προσοχή στις κορυφαίες επιλογές στις οποίες έχετε καταλήξει.

Τι άλλο αξίζει να προσέξετε πριν κάνετε την τελική επιλογή σας; Η μεταπωλητική του αξία είναι σημαντική υπόθεση ακόμη κι αν δεν σκοπεύετε να το πουλήσετε σύντομα. Η κατανάλωση, τα κυβικά και τα χιλιόμετρα αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες που θα την επηρεάσουν. Όσο για τον έλεγχο του αυτοκινήτου, φροντίστε να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε σημείο με επαρκή φωτισμό. Ελέγξτε το χρώμα, τα ελαστικά, τα φώτα, την εξάτμιση. Ανοιγοκλείστε τις πόρτες, το πορτ-μπαγκάζ, το πορτάκι του ρεζερβουάρ. Αναζητήστε φθορές, διχρωμίες, σημάδια τρακαρίσματος. Τώρα έφτασε η ώρα να περάσετε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι φθορές είναι ευδιάκριτες αλλά εκείνο που πρέπει να ανακαλύψετε είναι αν υπάρχει μούχλα και υγρασία τα οποία μπορεί να προδώσει και η μυρωδιά του αυτοκινήτου. Ρυθμίστε τα καθίσματα, ελέγξτε τις κλειδαριές, δοκιμάστε την ψύξη και τη θέρμανση. Τέλος, δώστε προσοχή στο τιμόνι, τα πεντάλ, το χειρόφρενο και το ρελαντί.

Used Cars Mercedes by ΛάμδαStar

Όταν θα φτάσει η ώρα ν’ ανοίξετε το καπό, ελέγξτε τα λάδια του αυτοκινήτου που πρέπει να έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα και την τάπα των λαδιών όπου δεν θα πρέπει να υπάρχει αφρός. Το δοχείο διαστολής του ψυκτικού υγρού του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι πάνω-κάτω στη μέση ενώ το υγρό των φρένων θα πρέπει να είναι αρκετά πάνω.

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα χαρτιά του αυτοκινήτου, ζητήστε το βιβλίο service όπου θα μπορέσετε να ελέγξετε αν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχει περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους, το δελτίο ΚΤΕΟ και τα χαρτιά εισαγωγής, αν το όχημα έχει έρθει από άλλη χώρα.

Αν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε test drive και να πάτε το αυτοκίνητο σ’ έναν ειδικό για τεχνικό έλεγχο, μη χάσετε την ευκαιρία.

Τέλος, είναι σημαντικό να κάνετε την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας από μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που προσφέρει περισσότερες εγγυήσεις κι έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαιτούμενους ελέγχους. Η Λάμδα Star με περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας αλλά και ποιότητας με βασικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.