Μεταχειρισμένο όχημα: Πως θα ελέγξετε τα ελαστικά

09/09/2023

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα και ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ελέγξετε τα ελαστικά. 

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου απαιτεί προσοχή καθώς, όπως έχουμε γράψει ξανά, ελλοχεύει κινδύνους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μετανιώσει την αγορά τους ή που η αγορά τους τους έχει δημιουργήσει μεγάλο άγχος μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που οι ειδικοί συστήνουν ν’ αγοράζετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από μία επίσημη αντιπροσωπία, παρά από ένα ιδιώτη.

Το γεγονός πως η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κρύβει κινδύνους δεν σημαίνει πως πρέπει να σε φοβίσει να την προτιμήσεις σε περίπτωση που δείξεις προσοχή και πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. Έτσι κι αλλιώς η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αποτελεί μονόδρομο για αρκετούς οδηγούς ενώ δεν παύει να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Σε κάθε περίπτωση η τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα καινούργια κι αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ένα καλύτερο μοντέλο με λιγότερα χρήματα. Ένας ακόμη λόγος που αρκετοί επιλέγουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι πως η αξία τους δεν πέφτει τόσο πολύ και τόσο γρήγορα, όπως σ’ ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Ας λάβουμε υπόψη και πως τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι ιδανικά για νέους οδηγούς που κάνουν ακόμη λάθη, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε φθορές.

Συμβουλές για να ελέγξετε τα ελαστικά

Mercedes - αυτοκίνητο στον δρόμο - ελαστικά

Ο έλεγχος ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει πολλά στάδια. Ανάμεσα τους είναι ο έλεγχος των εγγράφων, ο περιμετρικός έλεγχος, η επιθεώρηση της καμπίνας, η επιθεώρηση της μηχανής και των υγρών κ.α. Παρακάτω θα σταθούμε στον έλεγχο των ελαστικών ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Ο βασικός λόγος είναι πως αν τα ελαστικά είναι φθαρμένα θα πρέπει να μειωθεί η τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου καθώς τα ελαστικά κοστίζουν αρκετά χρήματα, όπως και η αντικατάσταση τους. Μάλιστα πολλά προβλήματα εμφανίζονται στο αυτοκίνητο εξαιτίας της κακής κατάστασης των ελαστικών.

Ξεκινήστε τον έλεγχο με όσα βλέπουν τα μάτια σας εύκολα. Ποια είναι η κατάσταση των ελαστικών; Παρατηρείτε φθορές στα λάστιχα και τις ζάντες; Βλέπετε μπαλώματα, κοψίματα ή εξογκώματα; Επιβεβαιώστε ότι όλα τα ελαστικά είναι ίδιου τύπου και ίδιας εταιρείας και έχουν αντικατασταθεί την τελευταία τριετία. Η χρονολογία παραγωγής των ελαστικών είναι επίσης σημαντική και βρίσκεται στο λάστιχο, κοντά στη ζάντα. Ο τετραψήφιος αριθμός υποδεικνύει τη βδομάδα (δυο πρώτα ψηφία) και τη χρονολογία (δυο επόμενα ψηφία).

Σ’ αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να δείτε αν η φθορά είναι ομοιόμορφη και το βάθος του πέλματος είναι σημαντικό να μετρά τουλάχιστον 4 χιλιοστά. Στο σημείο αυτό μπορείτε να ελέγξετε ή να ρωτήσετε, αν υπάρχει ρεζέρβα, γρύλος και μπουλονόκλειδο και ποια είναι η κατάσταση τους.

Αν τα λάστιχα χρειάζονται αλλαγή, καλό είναι  ν’ αγοράσετε τέσσερα καινούρια λάστιχα, παρότι συνηθίζεται ν’ αγοράζονται μόνο δύο για τους κινητήριους τροχούς λόγω κόστους. Όμως η ασφάλεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη όταν μιλάμε για το αυτοκίνητο.

Mercedes - μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - ελαστικά

Αποκτήστε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Mercedes-Benz από τη Lamdastar, τον εξουσιοδοτημένο διανομέα και επισκευαστή της Mercedes-Benz. Ανακαλύψτε το όχημα που ταιριάζει στα κριτήρια σας, ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας και καλύπτει τις ανάγκες σας. Κάντε δικό σας το μοντέλο της επιλογής σας από τη Lamdastar, μία εταιρεία που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη αποτελεί βασικό συστατικό της φιλοσοφίας της. Όλα τα οχήματα της Lamdastar περνούν από αυστηρούς ελέγχους που διασφαλίζουν τις υψηλές προδιαγραφές τους με την πιο σύγχρονη μεθοδολογία. Ζήστε την πολυτέλεια, όπως την έχετε ονειρευτεί, σε μία Mercedes.