Mercedes-Benz: Στην Ελλάδα η νέα γενιά της G-Class

17/05/2024

Η νέα γενιά της G-Class ήρθε στην χώρα μας και σίγουρα θα θέλετε να την κάνετε δική σας.

Η νέα γενιά της G-Class έρχεται στην Ελλάδα λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά της. Η σειρά, η οποία ήταν πάντα σύμβολο εντυπωσιακών off-road επιδόσεων, προκαλεί αίσθηση με τον σχεδιασμό αλλά και τη δυναμική της. Με ιστορία από το 1979 μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη σειρά, αποτελεί αυτοκίνητο-σύμβολο για τη Mercedes.

Απόδοση της νέας γενιάς G-Class

lamdastar - G-Class - μπροστινή όψη

Η νέα γενιά της G-Class έρχεται σε δύο εκδόσεις βενζίνης, μία πετρελαίου και μία ηλεκτρική. Οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου υποβοηθούνται από ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Η δυναμική της G-Class όπως είναι αντιληπτό ταιριάζει τόσο σε off-road διαδρομές όσο και στον δρόμο της πόλης. Συγκεκριμένα, στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 450 d εξοπλίζεται με τρίλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 368 ίππους και 750 Nm. Η έκδοση αυτή συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν εννέα σχέσεων και οι επιδόσεις αγγίζουν επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ. και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα.

Η φόρτιση της ηλεκτρικής έκδοσης διαρκεί κάτι λιγότερο από 12 ώρες σε 11άρι wallbox, ενώ εάν συνδεθεί σε ταχυφορτιστή ισχύος 200 kW θα φορτίσει έως το 80% σε 32 λεπτά. Στον τομέα των επιδόσεων, για να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 4,7 δευτερολέπτα, καθώς η ηλεκτρική G580 υιοθετεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό) για συνολική ισχύ 587 ίππων και 1.164 Nm ροπής.

Παράλληλα σε διαδρομές off-road η G-Class προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες αναρρίχησης, βάθους βύθισης και πλευρικής κλίσης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η  απόσταση από το έδαφος, τουλάχιστον 241 mm μεταξύ των δύο αξόνων.

Σχεδιασμός που κεντρίζει τις εντυπώσεις

 

lamdastar - G-Class - εσωτερικό

Ο σχεδιασμός της G-Class δίνει μία απόλυτα εμβληματική εμφάνιση στο όχημα και πολλά από τα χαρακτηριστικά του παραμένουν αναλλοίωτα στα χρόνια. Η ιστορική σειρά της Mercedes σε βάθος χρόνου έχει καταφέρει να διατηρήσει το ανθεκτικό μπροστινό τμήμα, τον εμφανή εφεδρικό τροχό στην πίσω πόρτα και την εντυπωσιακή επένδυση του δακτύλιου τροχού. Το ίδιο συμβαίνει και στη νέα γενιά G-Classs, στων οποίων το εσωτερικό, η χειρολαβή μπροστά από το συνοδηγό παραμένει σταθερά στο ίδιο σημείο! Μία μικρή διαφορά που σημειώνει η νέα γενιά είναι οι μπροστινές περσίδες της μάσκας του οχήματος, οι οποίες από τρεις έγιναν τέσσερις.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό παρέχει στον οδηγό μία μοναδική εμπειρία. Το σύστημα infotainment MBUX αποτελείται από δύο συνεχόμενες οθόνες 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το χειρισμό του. Επίσης παρέχονται πλούσια συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, με το αυτοκίνητο να είναι εξοπλισμένο με κάμερα 360 μοιρών. Σε όσους είναι λάτρεις των off-road διαδρομών, το σύστημα ανάρτησης AGILITYCONTROL θα φανεί ιδιαίτερα ξεχωριστό για την εμπειρία οδήγησης. Ο λόγος είναι πως ρυθμίζει διαισθητικά τη δυναμική οδήγησης, την απόσβεση και τη σταθεροποίηση με βάση τις συνθήκες του δρόμου.

Το σχήμα του οχήματος βέβαια έχει γίνει αρκετά πιο αεροδυναμικό με στοιχεία που δεν είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις. Για παράδειγμα, λειτουργείες όπως η είσοδος χωρίς κλειδί ή η μπροστινή κάμερα, παρουσιάζονται σε G-Class για πρώτη φορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με νέα γενιά G-Class μπορείτε να επισκεφθείτε τη Λάμδα Star. Ανακαλύψτε τα νεότερα μοντέλα Mercedes που διατίθενται στην Ελλάδα και ζήστε την πολυτέλεια όπως ποτέ άλλοτε.