Το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes

26/01/2024

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes που αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Αν γνωρίζετε ήδη το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes αξίζει να μάθετε πως έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις που αφορούν τον ήχο, την εικόνα, τη φωνητική αναγνώριση και την πλοήγηση. Για όσους όμως δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα τέσσερα γράμματα, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως συνδέονται με πολλαπλά πλεονεκτήματα που αποτελούν έναν ακόμη λόγο ώστε να επιλέξετε το επόμενο σας αυτοκίνητο να είναι Mercedes.

Γιατί να επιλέξετε το σύστημα πολυμέσων MBUX

lamdastar - MBUX - ήχος

Το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το σύστημα infotainment, όπως επιθυμείτε. Επίσης, προσφέρει διάφορες επιλογές στον χειρισμό του, όπως με την ομιλία, με την αφή αλλά και με τις χειρονομίες. Τέλος, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, απομνημονεύει όσα είναι σημαντικά για εσάς (πχ. μία συνηθισμένη διαδρομή) και σας κάνει εξατομικευμένες προτάσεις.

Οι θεματικοί κόσμοι του MBUX σας επιτρέπουν να μεταβάλλετε το αυτοκίνητο σας, όπως επιθυμείτε, από τον φωτισμό μέχρι το πρόγραμμα οδήγησης δημιουργώντας έναν δικό σας κόσμο, μέσα στον οποίο η οδήγηση είναι η αγαπημένη σας και πιο διασκεδαστική συνήθεια. Επιπλέον, το MBUX επιτρέπει στο αυτοκίνητο σας να μάθει καλύτερα τον οδηγό του. Πως γίνεται αυτό; Με την απομνημόνευση των προτιμήσεων σας. Μία ακόμη του δυνατότητα, είναι η σχεδίαση του κόκπιτ, όπως σας αρέσει, προσαρμόζοντας την ευρεία οθόνη του με τον κλασικό, σπορ, προοδευτικό ή διακριτικό τρόπο. Μην ξεχνάτε πως έχετε ακόμη και τη δυνατότητα του ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Μάθετε περισσότερα για το σύστημα χειρισμού του MBUX

lamdastar - MBUX - AI

Το σύστημα πολυμέσων MBUX υπακούει στη φωνή, την αφή και τις χειρονομίες σας. Με το σύστημα φωνητικών εντολών Linguatronic, η Mercedes σας καταφέρνει να σας καταλάβει αλλά και να σας απαντήσει. Μπορεί να διαβάσει, να γράψει αλλά και να υπαγορεύσει για εσάς. Πείτε «Hey Mercedes» και δώστε με μία πρόταση την φωνητική σας εντολή. Όσο για το σύστημα υποβοήθησης εσωτερικού χώρου σας επιτρέπει να απολαύσετε την άνεση του ανέπαφου χειρισμού με την καινοτομία που καταγράφει και ερμηνεύει τις κινήσεις των χειρών σας. Τέλος, η οθόνη αφής είναι εδώ για εσάς που θέλετε να χειρίζεστε ποικίλες λειτουργίες με τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο.

Τι είναι το σύστημα ψυχαγωγίας του MBUX Entertainment

lamdastar - MBUX - πίσω καθίσματα

Στη Mercedes σας μπορείτε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, να βάλετε το διαδικτυακό ραδιόφωνο που επιλέγετε και να σερφάρετε. Το σύστημα ψυχαγωγίας του MBUX με τις οθόνες που βρίσκονται και στα πίσω καθίσματα, επιτρέπουν την ψυχαγωγία και την εργασία όλων των επιβατών. Όσο για την πλοήγηση, η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για πλοήγηση MBUX συνδέει τον εικονικό κόσμο με τον πραγματικό για να φτάσετε γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Η τεχνητή νοημοσύνη ενυπάρχει στο σύστημα χειρισμού του MBUX της Mercedes από τη δημιουργία του, το 2018, μέσω των φωνητικών εντολών. Ωστόσο, πλέον
η Mercedes-Benz αξιοποιεί το ChatGPT και το ενσωματώνει στο σύστημα MBUX. Παράλληλα, μέσα στο νέο έτος, η Mercedes θα παρουσιάσει στη CES 2024 έναν νέο εικονικό βοηθό MBUX με τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για μια προέκταση του εαυτού σας, απόλυτα εναρμονισμένη με τις ανάγκες σας. Αυτή η υπερπροσωποποιημένη και διαισθητική εμπειρία του οδηγού συνδυάζει τα ευφυή συστήματα του MBUX σε μια ενιαία οντότητα και παρουσιάζει ένα εκφραστικό νέο πρόσωπο με φυσική αλληλεπίδραση.

Μάθετε περισσότερα για το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes με μία επίσκεψη στη Λάμδα Star.