Πως θα κάνετε test drive σαν μηχανικός αυτοκινήτων

17/07/2023

Γιατί είναι απαραίτητο το test drive πριν την αγορά ενός καινούργιου ή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Αν βρίσκεστε κοντά στην αγορά ενός αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού για να κάνετε test drive στην τελική επιλογή σας. Το test drive δεν αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία μόνο για να ελέγξετε το αυτοκίνητο αλλά και για να καταλάβετε στην πράξη αν πρόκειται για ένα μοντέλο που σας ταιριάζει.  Ακόμη, όμως κι αν κανονίσετε ένα ραντεβού για test drive είναι πολύ πιθανό αυτό να μη μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τις χρήσιμες συμβουλές των ειδικών για να κάνετε το test drive του υποψήφιου Ι.Χ. σαν μηχανικός αυτοκινήτων με σκοπό να είστε σίγουρος πως κάνατε την καλύτερη επιλογή και κατ’ επέκταση μια πετυχημένη αγορά.

10 συμβουλές για το test drive του αυτοκινήτου

Mercedes-Benz - Test Drive by ΛάμδαStar

Οι ειδικοί προτείνουν ν’ αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται για το μοντέλο της επιλογής σας. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια είναι τα μειονεκτήματα του; Πως το έχουν αξιολογήσει οι οδηγοί αλλά και οι μηχανικοί;

Μόλις φτάσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε το αυτοκίνητο και να προχωρήσετε σ’ έναν οπτικό έλεγχο. Κοιτάξτε το όχημα από κοντά εξωτερικά και εσωτερικά. Νιώθετε πως σας ταιριάζει; Φαντάζεστε να πηγαίνετε στη δουλειά ή να κάνετε ταξίδια οδηγώντας το;

Ρίξτε μία ματιά στο πορτ-μπαγκάζ και τσεκάρετε τις διαστάσεις του. Χωράνε όσα κουβαλάτε συχνά με το αυτοκίνητο; Παραδείγματος χάρη, αν στις εκδρομές παίρνετε μαζί το ποδήλατο σας, αξίζει να μετρήσετε αν χωρά στο πορτ-μπαγκάζ. Το ίδιο είναι απαραίτητο να κάνετε και για τα καρεκλάκια στα πίσω καθίσματα, σε περίπτωση που έχετε παιδιά.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του αυτοκινήτου, είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα και βολικά. Ρυθμίστε το κάθισμα και το τιμόνι για να δείτε αν πράγματι θα μπορούσατε να οδηγήσετε ξεκούραστα και να νιώσετε οικεία.

Παίξτε με τα κουμπιά του αυτοκινήτου κι ελέγξτε τις λειτουργίες του. Δοκιμάστε τα φώτα, τη μουσική, τον κλιματισμό. Έχει όλα όσα χρειάζεστε ή σας λείπει κάτι;

Test Drive Αυτοκινήτου - Mercedes-Benz by ΛάμδαStar

Συνίσταται να μη βάλετε μουσική για να ακούτε τον ήχο της μηχανής.

Αφού βάλετε μπροστά το αυτοκίνητο, σκεφτείτε αν σας βολεύει το πάτημα του συμπλέκτη, η αλλαγή των ταχυτήτων και το τιμόνι.

Διαλέξτε μία διαδρομή που γνωρίζετε καλά και μπορεί να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Ακούστε τους θορύβους του αυτοκινήτου κι εστιάστε στις στροφές.

Αν η κατοικία σας έχει πάρκινγκ ή αν παρκάρετε συχνά στο ίδιο σημείο, είναι μία καλή ευκαιρία να δείτε πόσο εύκολο είναι το παρκάρισμα κι αν οι διαστάσεις του οχήματος το επιτρέπουν.

Μην ξεχάσετε στην επιστροφή να ρίξετε μία ματιά στην κατανάλωση του αυτοκινήτου για να δείτε πόσο περίπου καίει.

Όπως ήδη καταλάβατε, το test drive είναι πολύ σημαντική υπόθεση καθώς συλλέγετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αξιολογήσετε το αυτοκίνητο που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον σας. Αυτή η διαδικασία θα σας κάνει να είστε ακόμη πιο σίγουροι για την επιλογή σας και να μην έχετε δεύτερες σκέψεις. Έτσι κι αλλιώς, η αγορά ενός αυτοκινήτου αποτελεί μία ακριβή επένδυση κι απαιτεί χρόνο και σκέψη. Επισκεφτείτε την Λάμδα Star για να δοκιμάσετε τα νέα μοντέλα της Mercedes-Benz συμπληρώνοντας online την ημέρα και την ώρα που σας βολεύει για το ραντεβού σας.