Τι αλλάζει στην επιλογή αυτοκινήτου μετά την απόκτηση οικογένειας

17/07/2023

Πως αναδιαμορφώνονται οι προτεραιότητες στην επιλογή ενός αυτοκινήτου, μετά τη δημιουργία οικογένειας.

Η απόκτηση ενός παιδιού αποτελεί ορόσημο στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς πλέον είναι γονιός. Αυτό αναδιαμορφώνει όλη τη ζωή του με αποτέλεσμα ν’ αλλάζει την καθημερινότητα του αλλά και τις προτεραιότητες του. Συνεπώς, και το μέσο μεταφοράς της οικογένειας συνήθως χρειάζεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Έτσι, πολλοί νέοι γονείς, λίγο πριν έρθει στον κόσμο το μωρό τους, αναζητούν ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο θα εξυπηρετήσει τη νέα συνθήκη. Παρότι, γνωρίζετε τα κριτήρια επιλογής ενός αυτοκινήτου καθώς έχετε προχωρήσει και στο παρελθόν στην αγορά ενός νέου ή μεταχειρισμένου ΙΧ, είναι ξεκάθαρο πως μετά την απόκτηση οικογένειας, η ιεραρχία αυτών των κριτηρίων αλλάζει σημαντικά.

Τα βασικά κριτήρια για να επιλέξετε το αυτοκίνητο της οικογένειας

Mercedes-Benz Οικογενειακά Αυτοκίνητα και αυτοκίνητα οικογένειας by ΛάμδαStar

Ασφάλεια

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε το στυλ και η απόδοση του αυτοκινήτου περνούν πλέον σε δεύτερη μοίρα, μετά τη δημιουργία οικογένειας, δίχως να σημαίνει πως παύουν να παίζουν ρόλο. Πρωταρχικός στόχος τώρα είναι η ασφάλεια η δική σας αλλά και της οικογένειας σας. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα στο οικογενειακό σας όχημα.

Αξιοπιστία

Όταν πρόκειται για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, οι γονείς αναζητούν οχήματα που φέρουν εγγυήσεις και την υπογραφή ενός κατασκευαστή που θεωρείται αξιόπιστος ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της οικογένειας τους.

Άνεση

Η άνεση έχει να κάνει και με τον χώρο. Μην ξεχνάτε πως πλέον θα έχετε κι ένα παιδικό κάθισμα που πρέπει να τοποθετηθεί στα πίσω καθίσματα. Επίσης, τα πράγματα που απαιτούνται για κάθε μετακίνηση σας με το μωρό ή το παιδί σας είναι πολύ περισσότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Mercedes-Benz Family Cars by ΛάμδαStar

Ευελιξία

Το οικογενειακό σας αυτοκίνητο πρέπει να προσαρμόζεται σε διάφορες καταστάσεις από μία βόλτα στην πόλη μέχρι μία εκδρομή. Το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, τ’ αναδιπλούμενα καθίσματα, η δυνατότητα τοποθέτησης σχάρας οροφής είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και θα χαρίσουν στο αμάξι σας προσαρμοστικότητα.

Κόστη

Χωρίς αμφιβολία, η δημιουργία οικογένειας συνοδεύεται από αυξημένα έξοδα. Η αξία του αυτοκινήτου, το κόστος καυσίμου αλλά και το κόστος συντήρησης πρέπει να ληφθούν οπωσδήποτε υπόψη.

Βοηθητικά χαρακτηριστικά για παιδιά

Αυτοκίνητα με χαρακτηριστικά φιλικά προς τα παιδιά, όπως ενσωματωμένα συστήματα ψυχαγωγίας, τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα κ.α. παρέχουν ανέσεις που κάνουν τις βόλτες πιο ευχάριστες για τα παιδιά και πιο ξεκούραστες για τους γονείς.

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς είναι πολύ σημαντικό να έχετε ορίσει τον προϋπολογισμό σας και να έχετε αποφασίσει αν θα αναζητήσετε ένα καινούργιο ή ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Έπειτα, όταν καταλήξετε στην τελική σας επιλογή, μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε test drive ώστε να σιγουρευτείτε πως βρήκατε το όχημα που ταιριάζει σ’ εσάς και την οικογένεια σας.

Mercedes GLA - Επιλογή Οικογενειακού Αυτοκινήτου Mercedes-Benz by ΛάμδαStar

Η δημιουργία οικογένειας αλλάζει τον τρόπο που κάνουμε επιλογές και παίρνουμε αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πως η άνεση, η ασφάλεια και η ευελιξία δεν μπορούν να συνδυαστούν με την αισθητική και την πολυτέλεια. Η Mercedes GLA αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς που έχετε φτιάξει τη δική σας οικογένεια. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο SUV με σπορ σχεδίαση αλλά και κομψότητα που έχει ευρύχωρο εσωτερικό και εξασφαλίζει την υποδειγματική ασφάλεια.