Τα νησιά της Ελλάδας που χρειάζονται αυτοκίνητο

24/05/2024

Οι ετοιμασίες για τις διακοπές μπαίνουν σε τελική ευθεία και τα νησιά της Ελλάδας θα κατακλυστούν από τουρίστες και αυτοκίνητα.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι πολλοί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν να πάρουν αυτοκίνητο στις διακοπές ή θα νοικιάσουν στον προορισμό τους. Η συγκεκριμένη επιλογή έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά, όμως εξαρτάται από τον τρόπο που θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας και πόσο ανεξάρτητοι θέλετε να είστε. Η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι επιλέγουν νησιά που δεν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο, όμως η Ελλάδα έχει τόσες ομορφιές που προσφέρονται για εξερεύνηση ή προσεγγίζονται οδικώς ευκολότερα.

Τα θετικά του να πάρετε αυτοκίνητο σε νησιά της Ελλάδας

·      Ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων
·      Ασφάλεια
·      Ευελιξία και οικονομία
·      Άνεση μεταφοράς αποσκευών
·      Ευκολότερη μεταφορά κατοικιδίου
·      Απόλαυση διαδρομής για τους επιβαίνοντες

Τα νησιά της Ελλάδας που επιβάλλεται να έχετε αυτοκίνητο

Όπως είναι σαφές το βασικότερο κριτήριο για να επιλέξετε το αυτοκίνητό σας σε ένα νησί είναι οι αποστάσεις. Κατά συνέπεια τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας είναι και αυτά, στα οποία δεν κάνετε διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

lamdastar - νησιά - παραλία

Κρήτη

Σε όποιον νομό και να κάνετε τις διακοπές σας, η Κρήτη είναι ένα νησί στο οποίο μπορείτε να βρείτε κάθε είδους παραλία. Από τα Φαλάσαρνα και την Πρέβελη, μέχρι το Ελαφονήσι και τον Μπάλο όλοι μαγεύονται. Ωστόσο, οι διαδρομές στην Κρήτη είναι πολύ μεγάλες και κατά συνέπεια η ενοικίαση ή το αυτοκίνητό σας είναι απαραίτητο.

Κεφαλλονιά

Το πανέμορφο νησί της Κεφαλλονιάς έχει μοναδικές και άγριες διαδρομές με πολλές ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά και στενούς δρόμους. Το πράσινο κυριαρχεί στο νησί και προσφέρεται για επισκέψεις σε πολλά χωριά για απογευματινές στιγμές δροσιάς. Εάν επισκεφθείτε την Κεφαλλονιά με αυτοκίνητο, επιβάλλεται η επίσκεψη στο Μύρτο αλλά και τους Πετανούς.

Λέσβος

Το τρίτο σε μέγεθος νησί της χώρας, έχει άπειρους λόγους για να το επισκεφθείτε και εξίσου πολλά σημεία. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο καθώς η επίσκεψη εκτός της Μυτιλήνης, στις παραλίες της Ερεσού, στον κόλπο της Καλλονής αλλά και τη βόρεια Λέσβο θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ρόδος

Το νησί των Ιπποτών είναι από τα αγαπημένα νησιά της Ελλάδας για τους περισσότερους τουρίστες. Οι ομορφιές της Ρόδου τόσο παραλιακά όσο και στο ηπειρωτικό της μέρος είναι μοναδικές και με έκταση 1.401 τετρ.χλμ προσφέρεται για άφθονες οδηγικές διαδρομές.

Τι να προσέξετε εάν επιλέξετε το αυτοκίνητό σας

lamdastar - νησιά - ενοικίαση αυτοκινήτου

Πάντα πριν τα ταξίδια μας οδικώς οφείλουμε να κάνουμε έναν έλεγχο. Ιδανικό θα ήταν να έχετε πραγματοποιήσει σέρβις λίγο διάστημα νωρίτερα, ενώ απαραίτητος είναι ο έλεγχος λαδιών και ελαστικών. Από τα πράγματα που λίγοι κάνουν πριν βάλουν το αυτοκίνητό τους στο καράβι είναι και ο έλεγχος καθρεφτών και τζαμιών καθώς ανεξαρτήτως ωρών οδήγησης, θα βοηθούσε να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα ανά πάσα στιγμή.
Μπορεί το αυτοκίνητο να έχει την άνεση των χώρων για μεγαλύτερες μεταφορές, όμως η υπερφόρτωσή του δεν θα προσφέρει καλή απόδοση στον δρόμο. Μην ξεχάσετε στον έλεγχο, να επιβεβαιώσετε ότι η ρεζέρβα είναι διαθέσιμη καθώς και το φαρμακείο στο αυτοκίνητο. Για ένα ασφαλές ταξίδι είτε αυτό γίνεται μέρα, είτε νύχτα, απαιτούνται στάσεις για τον οδηγό ανά 2-3 ώρες συνεχόμενης οδήγησης ή όποτε ο ίδιος νιώσει κόπωση.
Σε όποιο από τα νησιά της Ελλάδας και αν πάτε με αυτοκίνητο, φροντίστε να έχετε κατά νου πως δεν οδηγείτε όπως στην περιοχή σας. Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τους υπόλοιπους οδηγούς, τηρώντας όμως αυστηρά τον ΚΟΚ.