Προετοιμασία αυτοκινήτου για την Άνοιξη

27/03/2024

Μάθετε πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για την Άνοιξη ώστε να απολαύσετε μια ασφαλή και άνετη οδήγηση.

 

Τώρα που ο άστατος καιρός αρχίζει σιγά σιγά να μας αποχαιρετά και υποδεχόμαστε τις θερμές, ηλιόλουστες μέρες που μας εμπνέουν για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο, και όχι μόνο, η σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου σας είναι απαραίτητη. Διανύοντας τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, οι περισσότεροι έχετε ήδη αρχίσει να οργανώνετε ταξίδια, ή πιθανόν και τις διακοπές του Πάσχα.

Η Άνοιξη στην Ελλάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα διαστήματα μέσα στο έτος για να επισκεφθεί κανείς ξεχωριστά μέρη και να απολαύσει στιγμές κάτω από τον ήλιο. Υπάρχουν ποικίλα μέσα για να πραγματοποιήσετε αυτές τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το αυτοκίνητό τους για να φτάσουν στον ανοιξιάτικο προορισμό τους, καθώς τους προσφέρει ανεξαρτησία και ταυτόχρονα άνεση. Για τον λόγο αυτό, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας οφείλετε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι, ώστε να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα προβλήματα.

 

Συμβουλές για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας πριν από την Άνοιξη

 

lamdastar - Άνοιξη - roadtrip

 

Από έναν καλό καθαρισμό του οχήματος σας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μέχρι να αφαιρέσετε τα χειμερινά ελαστικά, είναι κάποιες από τις εργασίες που συνιστώνται στα οχήματα πριν ανέβει παραπάνω η θερμοκρασία.

Τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz είναι ιδανικά για ανοιξιάτικα ταξίδια πολλών χιλιομέτρων. Ωστόσο πριν φορτώσετε το αμάξι με τις αποσκευές σας, καλό είναι να ξεκινήσετε με ένα καλό πλύσιμο. Ο ενεργός αφρός στο πλυντήριο αυτοκινήτων βοηθά στην απομάκρυνση, ακόμα και της πιο σκληρής βρωμιάς, ενώ το νερό με την πίεση εξαφανίζει σκόνη και πετραδάκια που μπορεί να έχουν θαμπώσει τη λάμψη του αυτοκινήτου σας. Ο χειμωνιάτικος καιρός, αλλά και το αλάτι στους δρόμους, την περίοδο του χιονιά, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την όψη του αυτοκινήτου σας. Επομένως ένας καλός καθαρισμός θα απομακρύνει λάσπες και θα αποκαλύψει τυχόν γρατζουνιές στη βαφή που έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του χρώματος. Το σωστό πλύσιμο βέβαια περιλαμβάνει και εσωτερικό καθαρισμό, ώστε  να φύγει κάθε ίχνος βρωμιάς, ειδικά από το παρμπρίζ.

Η επίσκεψη σε έναν μηχανικό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας θα είναι σε άριστη κατάσταση και έτοιμο για την Άνοιξη. Ένας έμπειρος μηχανικός θα προχωρήσει σ’ έναν ενδελεχή έλεγχο του οχήματος και θα διασφαλίσει πως όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Αν πάλι η επίσκεψη σε έναν μηχανικό δεν είναι εφικτή, θα πρέπει να αναλάβετε εσείς οι ίδιοι να ελέγξετε το αυτοκίνητο. Να έχετε στον νου σας ότι το αυτοκίνητο πρόκειται να διανύσει πολλά χιλιόμετρα, κάτω από αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο δρόμος ενδέχεται να μην είναι καταλλήλως ασφαλτοστρωμένος. Επομένως, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι φθαρμένα και η πίεση τους είναι η συνιστάμενη. Μέχρι το Πάσχα λοιπόν, είναι η κατάλληλη περίοδος να αλλάξετε τα ελαστικά, εφόσον έχετε τοποθετήσει χειμερινά, όχι μόνο γιατί δεν ενδείκνυνται λόγω κακής πρόσφυσης αλλά και γιατί ανεβάζουν την κατανάλωση καυσίμου.

Εξίσου σημαντικός βέβαια είναι και ο έλεγχος των φώτων. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να βρεθείτε στον δρόμο και κατά τις βραδινές ώρες. Επομένως, πρέπει να τσεκάρετε, όλα τα φώτα, προκειμένου να είστε σε ετοιμότητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Αν πάλι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας και δε θα μείνετε στη μέση του ταξιδιού, πρέπει να ελέγξετε την μπαταρία. Πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη και να μην υπερβαίνει τα 12,6 Volt.

Προκειμένου να απολαύσετε το ταξίδι σας με ασφάλεια, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και ο έλεγχος των υγρών του οχήματος. Το λάδι του κινητήρα πρέπει να ελεγχθεί, ώστε να έχετε τη μέγιστη απόδοση. Επιπλέον, για να αποφύγετε οποιαδήποτε επικίνδυνη επιπλοκή, πρέπει πρώτα να έχετε τσεκάρει το υγρό φρένων. Το αντιψυκτικό υγρό είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κινητήρα. Ενώ, μην ξεχάσετε να ελέγξετε και το υγρό του υδραυλικού τιμονιού, για να έχετε μια άνετη οδήγηση.

 

Ελέγξτε το αυτοκίνητο σας στο εξουσιοδοτημένο service της Λάμδα Star με ασφάλεια και αξιοπιστία, πριν την Άνοιξη.

 

Ετοιμάστε το αυτοκίνητο σας για την εποχή των ταξιδιών

 

lamdastar - Άνοιξη - συνεργείο

 

Μπορεί οι θερμοκρασίες να παραμένουν προς το παρόν σε καλά επίπεδα, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι όσο μπαίνουμε στην καρδιά της Άνοιξης, ο καιρός θα αρχίσει να ζεσταίνει όλο και περισσότερο. Φροντίστε να έχετε ελέγξει ότι ο κλιματισμός του αυτοκινήτου σας λειτουργεί σωστά για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση. Last but not least, τα έγγραφα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα πριν ξεκινήσετε, ώστε να μην έχετε κάποιο απρόοπτο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, το αυτοκίνητό σας θα είναι έτοιμο για ένα απολαυστικό ταξίδι χωρίς απρόοπτα. Τα νέα μοντέλα της Mercedes-Benz, προσφέρουν ασυναγώνιστη πολυτέλεια και άνεση, καθιστώντας τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοπές σας ονειρικές.