Γιατί να επιλέξετε ένα Plug-in υβριδικό Mercedes

19/09/2023

Έφτασε η ώρα να κάνετε την αλλαγή από το συμβατικό σε Plug-in υβριδικό αυτοκίνητο καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και η κατάσταση με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, έχουν κάνει πολλούς οδηγούς να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για τα αυτοκίνητά τους. Ως γνωστόν, τα αυτοκίνητα εκπέμπουν περισσότερο CO2 από κάθε άλλο μέσο μεταφοράς. Σύμφωνα με έρευνες, τα αυτοκίνητα ευθύνονταν για το 41% των 7,3 δισεκατομμυρίων τόνων CO2 που εξέπεμψαν όλα τα μέσα μεταφοράς παγκοσμίως το 2020. Κατά συνέπεια, οι εναλλακτικές λύσεις είναι μονόδρομος για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει κατακλυστεί με υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία καταφέρνουν και προσφέρουν την ιδανική λειτουργεία, κάνοντας χρήση κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και ηλεκτροκινητήρα. Οι επιλογές ποικίλουν όσο περνούν τα χρόνια και όπως όλα δείχνουν, τα υβριδικά και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αποτελούν το παρόν και το μέλλον των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τι είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο

mercedes - hydrid mercedes - υβριδικό αυτοκίνητο

Με τον όρο υβριδικό αυτοκίνητο αναφερόμαστε στο όχημα εκείνο, το οποίο χρησιμοποιεί περισσότερους από έναν τρόπους ενέργειας για την κίνησή του. Συνήθως ο συνδυασμός αφορά κινητήρα εσωτερικής καύσης (πετρελαίου ή βενζίνης) με ηλεκτροκινητήρα. Το γεγονός αυτό, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταναλώνει λιγότερα καύσιμα, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας σε συνθήκες όπως εκκίνηση, φρενάρισμα κ.α. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες στα υβριδικά οχήματα: Τα πλήρως υβριδικά (full hybrid), τα ήπια υβριδικά (mild hybrid) και τα υβριδικά εξωτερικής φόρτισης (plug-in hybrid).

Πως λειτουργεί ένα υβριδικό αυτοκίνητο

Στα υβριδικά αυτοκίνητα πραγματοποιείται ταυτόχρονη ή εναλλάξ λειτουργεία τουκινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα. Για τον λόγο αυτό, για να κινηθεί κάνει χρήση δύο διαφορετικών μπαταριών. Τα συγκεκριμένα οχήματα, όταν επιταχύνουν από θέση στάσης, θέτουν σε λειτουργεία τον ηλεκτροκινητήρα. Αντίστοιχα όταν ακινητοποιούνται, απενεργοποιούν και τους δύο κινητήρες, με την ισχύ της μπαταρίας να προσφέρει δυνατότητα διατήρησης των απαραίτητων λειτουργιών.

Τα βασικά πλεονεκτήματα για να αγοράσεις υβριδικό αυτοκίνητο

mercedes - αυτοκίνητο που φορτίζει - υβριδικό αυτοκίνητο

Σίγουρα το κόστος για τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα συμβατικά. Ωστόσο, το συνολικό μακροπρόθεσμο κόστος για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι λιγότερο, καθώς η κατανάλωση καυσίμων τους είναι εξαιρετικά χαμηλή. Συν τοις άλλοις η φορολογία ενός υβριδικού αυτοκινήτου είναι χαμηλότερη. Ο λόγος είναι πως τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσετε, εάν αγοράσετε υβριδικό αυτοκίνητο, είναι μειωμένα ως κρατικό κίνητρο ενθάρρυνσης.

Σε ότι αφορά την οδήγηση, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο ευχάριστη, με τον κάθε κινητήρα να λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο, ανάλογα την οδηγική ανάγκη. Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις επόμενες γενιές, συνεπώς η μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και η μικρότερη εκπομπή ρύπων, μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν.

Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τα Plug-in υβριδικά μοντέλα της Mercedes

Μία ιδανική επιλογή για άνετη και δυναμική οδήγηση, με ευφυή αποδοτικότητα και χαμηλή κατανάλωση, είναι τα Plug-in υβριδικά μοντέλα της Mercedes. Τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα προσφέρουν πλεονεκτήματα δύο τεχνολογιών: Στην πόλη κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά ενώ σε μεγάλες αποστάσεις αξιοποιούν την αυτονομία του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης εκτός της αθόρυβης λειτουργείας, προσφέρουν σημαντική αυτονομία με την έξυπνη διαχείριση συστήματος κίνησης, που επιλέγει αυτόνομα τον ιδανικό συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα.

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων μοντέλων είναι η προνοητική στρατηγική λειτουργίας με ανάκτηση ενέργειας. Πρόκειται για λειτουργία βάση της διαδρομής που επιλέγετε και χρησιμοποιεί αυτόνομα την ηλεκτροκίνηση όπου απαιτείται. Τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα της Mercedes διαθέτουν και αρκετές επιλογές φόρτισης για τον ηλεκτροκινητήρα. Συγκεκριμένα, φορτίζονται σε οποιαδήποτε πρίζα δικτύου τροφοδότησης, αλλά και στο wallbox της Mercedes-Benz για ταχύτερη πλήρη φόρτιση. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε μοντέλα, που καλύπτουν κάθε οδηγική απαίτηση. Αγαπημένες επιλογές μοντέλων υπάρχουν τόσο σε αυτοκίνητα τύπου πόλης, όσο και sport ή sedan.

mercedes - plug in hydrid - υβριδικό αυτοκίνητο

Αποκτήστε τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα της Mercedes από τη Lamdastar, τον εξουσιοδοτημένο διανομέα και επισκευαστή της Mercedes-Benz. Ανακαλύψτε το όχημα που ταιριάζει στα κριτήρια σας, ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας και καλύπτει τις ανάγκες σας. Κάντε δικό σας το μοντέλο της επιλογής σας από τη Lamdastar, μία εταιρεία που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη αποτελεί βασικό συστατικό της φιλοσοφίας της. Όλα τα οχήματα της Lamdastar περνούν από αυστηρούς ελέγχους που διασφαλίζουν τις υψηλές προδιαγραφές τους με την πιο σύγχρονη μεθοδολογία. Ζήστε την πολυτέλεια, όπως την έχετε ονειρευτεί, σε μία Mercedes.