Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τη νέα E-Class Sedan

19/01/2024

Η νέα Mercedes E-Class Sedan είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους θέλουν οδηγική άνεση, πολυτέλεια και οικονομική κατανάλωση. 

Ασφάλεια, άνεση, πολυτέλεια και δυναμικός χαρακτήρας. Αυτά είναι λίγα μόνο από όσα καταφέρνει να συνδυάζει η νέα Mercedes E-Class Sedan. Πρόκειται για ένα μοντέλο, το οποίο ενσαρκώνει το μοντέρνο στυλ και τον sportif χαρακτήρα με την εντυπωσιακή ευκολία.

Η νέα Mercedes E-Class Sedan παρέχει μία σύγχρονη μορφή πολυτέλειας πίσω από το τιμόνι σε κάθε οδηγό και μάλιστα με αποδείξεις.

Σχεδίαση και χαρακτηριστικά της νέας E-Class Sedan

Ανάμεσα σε άλλα, η νέα E-Class Sedan προσφέρει συνδυασμό κομψότητας, πολυτέλειας και δυναμισμού. Πιο συγκεκριμένα, το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου με δυναμικά power dome, ανεβάζει το επίπεδο δυναμισμού. Η σχεδίαση δημιουργεί μία νέα και πιο εντυπωσιακή συνολική εμφάνιση.
Το εσωτερικό της E-Class, με το νέο σχεδιασμό καθισμάτων και την πολύ υψηλή αντιληπτή αξία, προσφέρει ασυναγώνιστο επίπεδο άνεσης και υπογραμμίζει τη μοντέρνα πολυτέλεια της Γερμανικής αυτοβιομηχανίας. Οι οριζόντιες γραμμές του αυτοκινήτου δημιουργούν οπτικό εύρος, ενώ ταυτόχρονα τα κορυφαία υλικά εξασφαλίζουν την αξεπέραστη εμφάνιση.
Το highlight όμως του εσωτερικού σχεδιασμού είναι αναμφίβολα η MBUX Superscreen. Πρόκειται για τον πίνακα οργάνων, ο οποίος αποτελεί την επιτομή της ψηφιακής εμπειρίας. Η νέα E-Class διαθέτει την προαιρετική οθόνη συνοδηγού, με τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια της MBUX Superscreen να επεκτείνεται έως την κεντρική οθόνη.
Το μπροστινό τμήμα του πίνακα οργάνων φωτίζεται από τη λωρίδα του ενεργού ατμοσφαιρικού φωτισμού, ενώ αυτή ακολουθεί ένα ευρύ τόξο, από το παρμπρίζ έως τις πόρτες. Το ηχοσύστημα Surround Burmester® είναι ένα ακόμη μεγάλο plus για να κάνετε τις διαδρομές σας πολύ πιο απολαυστικές.

 Ασφάλεια

Η νέα E-Class παρέχει ανάμεσα σε άλλα και πλήρη οδηγική ασφάλεια μέσω της ενεργής υποβοήθησης πέδησης του βασικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο μπορεί να αντιδρά ακόμη και στους πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο. Οι αισθητήρες ραντάρ επιτρέπουν την ανάλυση της κίνησης των πεζών στην περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο, και αξιολογούν συνεχώς εάν κάποιος πεζός βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με το αυτοκίνητο.
Οι διευρυμένες λειτουργίες της ενεργής υποβοήθησης πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης αποτελούν δομική μονάδα του προαιρετικού πακέτου υποβοήθησης οδήγησης που συνδυάζει καινοτόμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, τα οποία μπορούν ξεκουράζουν ακόμη περισσότερο τον οδηγό και να βελτιώνουν την προστασία των επιβατών.

Δυναμική και αποδοτικότητα

mercedes - E-Class Sedan - πρόσοψη

Η νέα Mercedes E-Class Sedan σας περιμένει να την γνωρίσετε σε αρκετές εκδόσεις. Δίνεται η επιλογή για κορυφαία τεχνολογία plug-in υβριδικών οχημάτων, μέσω των οποίων μπορείτε να κινηθείτε με μειωμένη κατανάλωση, αλλά εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις.
Πιο συγκεκριμένα η νέα E-Class Sedan μπορεί στις plug-in hybrid εκδόσεις της να αποδίδει εξαιρετικά μέσω συνδυασμού αποδοτικών βενζινοκινητήρων εσωτερικής καύσης με άκρως εξελιγμένους ηλεκτροκινητήρες.
Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά δύο εκδόσεων:
·      E-Class E 300 e Sedan: σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου 1.8 – 1.5 l/100 km, σταθμισμένες εκπομπές CO2 41.0-35.0 g/km, σταθμισμένη κατανάλωση ρεύματος 18.2 – 17.3 kWh/100 km
·      E-Class E 300 de Sedan: σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου 1.4 – 1.2 l/100 km, σταθμισμένες εκπομπές CO2 36.0-31.0 g/km, σταθμισμένη κατανάλωση ρεύματος 17.8 – 17.1 kWh/100 km
Τόσο οι πετρελαιοκινητήρες όσο και οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν έξυπνη υποστήριξη από μια ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG). Πρόκειται για ήπια υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία χάρη στη χρήση μιας νέας μπαταρίας, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αυξάνεται από 15 σε 17 kW και η ροπή ώθησης σε 205 Nm.

Ενημερωθείτε για ό,τι χρειάζεστε για τη νέα Mercedes E-Class Sedan και ορίστε ένα ραντεβού για testdrive στη Λάμδα Star εδώ!