Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τη νέα A-Class

19/10/2023

Η νέα A-Class είναι δεν είναι απλά μία βελτιωμένη έκδοση, αλλά έχει όσα χρειάζεστε κι ακόμη περισσότερα. 

Όταν μιλάμε για Mercedes A-Class μιλάμε για ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο από όνειρα! Πρόκειται για ένα όχημα, του οποίου η οδήγηση αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Η νέα A-Class συνδυάζει άνεση και πολυτέλεια, με τον αξιόπιστο δυναμισμό και τη sport φινέτσα της Mercedes.

Ο σπορ χαρακτήρας συνδυάζεται με την άνεση της πολυτελούς κατηγορίας και φέρνει μία νέα δυναμική στα compact αυτοκίνητα. Η νέα A-class σημειώνει κατανάλωση σε μικτό κύκλο 7,5-5,8 l/100km, ενώ επιταχύνει από 0-100 km σε 6,3 ως 8,2 seconds. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 225 km/h. To 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, απλοποιεί την οδηγική σας εμπειρία, χωρίς να προβληματίζει την υπόθεση κατανάλωση.

Εξωτερική εμφάνιση

mercedes - χρώματα - A-Class

Η νεότερη A-Class διατηρεί την κεντρική σχεδιαστική εικόνα, αλλά εμφανίζει και σημαντικές ανανεώσεις σε μικρά σημεία. Συγκεκριμένα, το μακρύ καπό αποκτά πιο ανάγλυφη μορφή τα led φώτα βελτιώνουν εικόνα και απόδοση. Εξέλιξη όμως έχουμε σε προφυλακτήρα μπρος και πίσω και τη μάσκα. Εντυπωσιακοί είναι ακόμη οι επίπεδοι προβολείς LED. Οι αλλαγές αυτές φρεσκάρουν την αιχμηρή εικόνα του αυτοκινήτου και το κάνουν πληθωρικά δυναμικό.

Το εσωτερικό της νέας A-Class

Αλλαγές θα εντοπίσετε και στο σαλόνι και το ταμπλό της νέας A-Class. Το εσωτερικό είναι μοντέρνο, σύγχρονο, προοδευτικό, αλλά και φιλικό προς τον χρήστη. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή, καθώς θα παρατηρήσετε πολυάριθμες καινοτομίες συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Πρωτόγνωρη κομψότητα, premiumαισθητική και high-tech διαδραστικότητα είναι ορισμένα μόνο απ’ όσα μπορούν να χαρακτηρίσουν το εσωτερικό. Συγκεκριμένα θα συναντήσουμε δύο ψηφιακές οθόνες (των 10,25 ιντσών), που χρησιμοποιούν το βελτιωμένο σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Η νέα A-Class διαθέτει μεταξύ άλλων και τον προαιρετικό σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος. Χωροταξικά μία τετράδα κανονικών ενηλίκων βολεύονται στη νέα A-Class καθώς διαθέτει καθίσματα άνεσης, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι επαρκής για τέσσερα άτομα, έως και 592 λίτρα.
Μεταξύ άλλων πρόκειται για ένα μοντέλο εξοπλιστικά hi-tech. Συγκεκριμένα, προσφέρει στους χρήστες ενσωμάτωση smartphone, καθώς προσφέρει εύκολη φόρτιση χωρίς καλώδιο. Τοποθετήστε απλώς τη συμβατή συσκευή σας στην κεντρική κονσόλα και η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αμέσως. Η ενσωμάτωση smartphone μεταφέρει όλη τη λειτουργικότητα της συσκευής σας στην οθόνη.

Plug-in υβριδικά μοντέλα

mercedes - hybrid - A-Class

Από τις σημαντικότερες όμως αλλαγές στην ανανεωμένη Mercedes A-Class αφορά την προσθήκη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, το Mercedes EQ Boost. Τα plug-in υβριδικά οχήματα μπορούν να φορτίζουν σε οποιαδήποτε πρίζα του δικτύου τροφοδοσίας. Ωστόσο, για ταχύτερη φόρτιση προτείνουμε το wallbox της Mercedes-Benz, με το οποίο το αυτοκίνητο ανακτά την πλήρη ηλεκτρική του αυτονομία εξαιρετικά γρήγορα. Για τον «ανεφοδιασμό» του οχήματος καθ’ οδόν υπάρχουν δημόσιοι σταθμοί φόρτισης.
Η νέα A-Class είναι ξεκάθαρα φτιαγμένη να κλέβει τις εντυπώσεις όπου και αν βρεθεί. Τόσο εντός όσο και εκτός πόλης, με σαφές τεχνολογικό προβάδισμα και υψηλό επίπεδο παροχών, είναι ένα αυτοκίνητο που επάξια βρίσκεται στην κορυφή των premium μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για test drive στη Λάμδα Star, όπου θα αντιληφθείτε το πάθος μας για τη δουλειά μας, γιατί για μας, εσείς και το αυτοκίνητό σας, είστε η απόλυτη προτεραιότητα.